XLC Azura Easy Fietsendrager foutief getest

Wat is er voorgevallen?

Onlangs heeft de ANWB de XLC Azura Easy fietsendrager getest. De fietsendrager inclusief fietsen is tijdens de test geheel losgekomen van de trekhaak van de auto. Uit het onderzoek en de hertest van Indes (producent van de XLC Azura Easy Fietsendrager) is gebleken dat er geen andere verklaring kan worden gegeven dan dat de drager door de ANWB niet goed is gemonteerd. De ANWB is hier door Juncker op gewezen maar de ANWB wil de publicatie niet aanpassen of terugtrekken.

XLC herkent zich niet in de testresultaten van de ANWB en wil onderstrepen dat de XLC Azura Easy een degelijk en veilig product is. Ondanks deze belofte kunnen wij ons voorstellen dat deze publicatie bij u en uw klanten vragen oproept. Daarom lichten wij graag toe hoe de test van de ANWB is uitgevoerd, en welke argumenten wij kunnen aandragen om de ANWB in het ongelijk te stellen.

 

 

ANWB heeft een XLC Azura Easy Fietsendrager, aangeleverd door Juncker Bike Parts, getest. De fietsendrager inclusief fietsen is tijdens de test geheel losgekomen van de trekhaak van de auto.

De fietsendrager is losgekomen van de trekhaak. Uit het onderzoek en de hertest van Indes is gebleken dat er geen andere verklaring kan worden gegeven dan dat de drager door de ANWB niet goed is gemonteerd.

Dit had voorkomen kunnen worden wanneer de stappen in de handleiding waren gevolgd.

XLC heeft samen met INDES (producent van de fietsendragers) de betreffende drager onderzocht en de test met deze drager opnieuw uitgevoerd. Bij de analyse van de geteste drager zijn geen mankementen gevonden.

Daarnaast is de drager ook getest door TÜV. Daarbij is de XLC Azura easy glansrijk  geslaagd voor de test en heeft het de officiële TÜV certificering ontvangen. De TÜV heeft destijds ook de certificering afgegeven voor de XLC Azura Extra. 

De XLC Azura Easy is eenvoudig te monteren op de auto. Bij het volgen van de stappen die beschreven staan in de handleiding, beschik je over een veilig en degelijk product.

Mocht uw klant nog steeds niet overtuigd zijn van de kwaliteit dan kunt u overwegen om de drager van uw klant te controleren. Een eenvoudige controle is snel uit te voeren. Controleer daarbij de volgende punten:

FAQ

Heeft u nog verder vragen?

Wellicht staat het antwoord in de veelgestelde vragen hieronder. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger of met de Juncker Bike Parts binnendienst.