Abus

Abus_logo

De hoogwaardige ABUS helmen en sloten bieden mobiele bescherming. ABUS behoort in Europa tot de top 3 van grootste helmleveranciers. De bekende Duitse fabrikant is gespecialiseerd in hoogwaardige veiligheidsproducten die opvallen door hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. ABUS helmen onderscheiden zich door vooruitstrevend design, innovatieve technieken, een uitstekende pasvorm en een prima prijs/kwaliteitverhouding. 

ABUS Pedelec + voldoet aan alle eisen

Door wijzigingen in de Nederlandse wet- en regelgeving vallen nieuwe high speed e-bikes, (elektrische fietsen met trapondersteuning tot 45km/h) vanaf 1 januari 2017 in de categorie bromfiets. Speed e-bikes die waren toegelaten als ‘snorfiets’, voorzien van een blauw kenteken, moeten dus in 2017 worden omgezet naar “bromfiets’, voorzien van een geel kenteken. 

 

Wat betekent dit?
Voor speed e-bike rijders betekent dit dat het vanaf 1 januari 2017 verplicht wordt om een brommerhelm te dragen. De afgelopen tijd heeft BOVAG in samenwerking met de ANWB en de RAI-vereniging succesvol gelobbyd voor een aparte norm voor high speed e-bike helmen, deze norm is er nu en heet NTA 8776. ABUS heeft in de afgelopen maanden, na een intensieve testperiode een high speed e-bike helm ontwikkeld die voldoet aan deze NTA 8776 norm. Deze helm heet de ABUS Pedelec +.


De Pedelec + helm is veiliger en sterker en beschikt over een EPS schokabsorptie-laag die dikker is dan de standaard Pedelec helm. Verder heeft de helm de vertrouwde usp’s als een uitstekende pasvorm, LED achterlicht, geïntegreerde regenhoes en Fidlock magneet kinsluiting.
De Pedelec + is leverbaar in 3 kleuren en in de maten M (52-57cm) en L (56-62cm).