3T: High-end componenten en wielen
Exclusief

Over 3T

3T is door Mario Dedioniggi in 1961 opgericht in Turijn onder de naam TTT. In de jaren '70 begon de productie van racesturen, die destijds meestal werden gemaakt van staal. In de jaren tachtig werd het bedrijf omgedoopt tot 3T en werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar Mathi, 30 km buiten Turijn. Mario Dedioniggi verkocht en verliet later het bedrijf.

 

Door toenemende bekendheid werd 3T eind jaren tachtig de marktleider voor racers en werd ongeveer 80% van de productie geëxporteerd naar andere Europese landen, Amerika en Japan.

In de jaren 1990 fuseerde 3T met het bedrijf Gruppo en verhuisde naar Caleppio di Settala, ongeveer 10 km ten oosten van Milaan. Inmiddels heeft het hoofdkantoor van het bedrijf diverse vestigingen zoals Toronto (Ontario, Canada), Brembate (BG), Italië en Taichung (Taiwan).

 

Aan het begin van de 21e eeuw begon de ontwikkeling en productie van carbon producten zoals stuur, stuurpennen en zadelpennen. In juni 2017 introduceerde 3T zijn eerste fiets, de Strada. De fiets was opmerkelijk door de introductie van 1x.

 

High-end componenten, frames en wielen

3T Cycling staat bekend om high-end componenten en wielen. Ze hebben als doel ‘s werelds beste en lichtste materiaal voor racefietsen en mountainbikes te ontwikkelen. De wielen, sturen, stuurpennen, voorvorken en zadelpennen van 3T zijn er in drie uitvoeringen: LTD, TEAM en PRO. De unieke ontwerpfilosofie is mede bepalend voor het succes van 3T Cycling. De ontwerpen van 3T vloeien voort uit het materiaal waar het product van gemaakt wordt, “designed-for-composites”. Hiermee heeft 3T Cycling de afgelopen jaren enorme successen geboekt in grote wielerrondes, de Olympische Spelen en vele andere races. 

 

3T is exclusief verkrijgbaar bij Juncker Bike Parts.

3T Fietsen

3T staat bekend als merk dat tradities doorbreekt en altijd voorop loopt in nieuwe trends en innovaties. Het is dus niet heel gek dat zij voorop lopen bij de ontwikkeling van racefietsen en gravelfietsen.

 

3T Strada

De 3T Strada is een superlichte aerodynamische fiets dankzij de innovatieve bouw van het carbonframe. Deze fiets is de eerste volledige aerodynamische racefiets met de 1x force aandrijving en schijfremmen. Op het model kunnen banden van 25 tot 30 mm gemonteerd worden.

 

 

3T Exploro

De 3T Exploro is een aerodynamische gravelracer. Het frame is geschikt voor zowel race als offroad en geschikt voor racebanden tot 650B. Het model zit tussen race en MTB in en heeft de mogelijkheid voor montage van tassen, zodat de fiets ook voor avontuurlijke tochten gebruikt kan worden.

 

 

 

Volledige 3T Bike-collectie

De fietsen van 3T zijn verkrijgbaar met diverse SRAM groepen zoals Force, de nieuwe AXS en Rivel. Ben je benieuwd naar de volledige specs van de 3T bikes? Download dan het document en krijg een overzicht van alle compleet afgemonteerde fietsen en de losse frames.

3T Bike dealers

Allizi BV

B & T BIKESTORE

Bikelane

CYCLO-TOPO

De Vélo Soigneur BVBA

Fietstech

John Knoops

Koers.CC BV

Kroone & Liefting

SHIFTING GEARS

Van Herwerden

Wielerspeciaalzaak De Pedaleur B.V.

BUSSUM

LOSSER

LEIDEN

POEDERLEE

ALKEN

BEMMEL

MIERLO

BERGSCHENHOEK

LIMMEN

ZUIENKERKE

VOORBURG

DOETINCHEM