3T: High-end componenten 3T: High-end componenten
Exclusief

Over 3T

3T is door Mario Dedioniggi in 1961 opgericht in Turijn onder de naam TTT. In de jaren '70 begon de productie van racesturen, die destijds meestal werden gemaakt van staal. In de jaren tachtig werd het bedrijf omgedoopt tot 3T en werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar Mathi, 30 km buiten Turijn. Mario Dedioniggi verkocht en verliet later het bedrijf.

 

Door toenemende bekendheid werd 3T eind jaren tachtig de marktleider voor racers en werd ongeveer 80% van de productie geëxporteerd naar andere Europese landen, Amerika en Japan.

In de jaren 1990 fuseerde 3T met het bedrijf Gruppo en verhuisde naar Caleppio di Settala, ongeveer 10 km ten oosten van Milaan. Inmiddels heeft het hoofdkantoor van het bedrijf diverse vestigingen zoals Toronto (Ontario, Canada), Brembate (BG), Italië en Taichung (Taiwan).

 

Aan het begin van de 21e eeuw begon de ontwikkeling en productie van carbon producten zoals stuur, stuurpennen en zadelpennen.

 

High-end componenten

3T Cycling staat bekend om high-end componenten. Ze hebben als doel ‘s werelds beste en lichtste materiaal voor racefietsen en mountainbikes te ontwikkelen. De sturen, stuurpennen, voorvorken en zadelpennen van 3T zijn er in drie uitvoeringen: LTD, TEAM en PRO. De unieke ontwerpfilosofie is mede bepalend voor het succes van 3T Cycling. De ontwerpen van 3T vloeien voort uit het materiaal waar het product van gemaakt wordt, “designed-for-composites”. Hiermee heeft 3T Cycling de afgelopen jaren enorme successen geboekt in grote wielerrondes, de Olympische Spelen en vele andere races. 

 

3T is exclusief verkrijgbaar bij Juncker Bike Parts.