Fietstassen Fietstassen

Functionele fietsaccessoires

Bij Basil zien ze je graag genieten op de fiets. Vandaar dat zij mooie en functionele fietsaccessoires maken die jou stimuleren om vaker met de fiets te gaan. Want fietsen is gezond en zorgt voor de dagelijkse portie geluk en beweging. Want fietsgeluk zit toch in de kleine momenten?

 

Het begon meer dan 40 jaar geleden, toen Ine van Dam de rijwielzaak van Nico van Balveren binnenstapte. Zij zocht een rieten mand voor op haar fiets. Nico ontwikkelde die mand waardoor Ine nog meer van haar fietsritjes genoot. Sinds die tijd is er eigenlijk niet zoveel veranderd in het familiebedrijf. De passie is om producten te bedenken die het fietsen aantrekkelijker en fijner maken. En altijd vanuit jouw wensen. De producten worden wereldwijd verkocht, de focus ligt op Nederland, België en Duitsland. Naast de traditionele fietsmanden heeft Basil ook een groot aantal fietstassen en fietsmanden voor honden op de markt gebracht en is er een stijlvolle, modebewuste lijn van regenkleding ontwikkeld.

 

De fietstassen, fietsmanden en fietsregenkleding van Basil zijn voor de vakhandel verkrijgbaar bij Juncker Bike Parts.

 

Voor meer informatie ga je naar www.basil.nl

Fietsregenkleding

 

“I hope it’s going to rain today!”. Want de belangrijkste redenen om niet naar het werk te fietsen is de angst dat het gaat regenen en dat je bezweet arriveert*. Met de Basil fietsregenkleding, die bestaat uit drie lijnen, staat de consument niets meer in de weg om 365 dagen per jaar te gaan fietsen. Alle items uit de collectie zijn immers ademend, waterdicht en ook nog eens zeer stijlvol.

 

Bij het ontwikkelen van de series is er speciaal aandacht besteed aan een perfecte pasvorm en maatopbouw. Daarmee heeft de fietser op de juiste plaatsen meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is de fietsregenkleding voorzien van hoogwaardige reflectie. Uniek is ook de in hoogte verstelbare capuchon van de Basil Skane-serie, waarmee het mogelijk wordt een helm (of een volumineus kapsel) onder je capuchon te dragen. De gebruikte materialen (T-Fabric) zijn zoveel mogelijk milieuvriendelijk, “fashionable matt” met een hoog tactiel gevoel, en van hoge kwaliteit. Naast alle functionele aspecten, was Basil het aan haar reputatie en merk verplicht om de regenkleding ook heel stijlvol te ontwikkelen. Want je wil immers een regenjas die er niet meer uitziet als … een traditionele regenjas. De prachtige matte stof, het “stille” Scandinavische design, de fraaie unikleuren en de ton-sur-ton reflectie maken de series eyecatchers aan je kapstok. Waarmee je natuurlijk absoluut gezien mag worden op de fiets én waardoor je zelfs hoopt dat het gaat regenen! 

 

Basil collectie 2023

Basil collectie 2023

Collectie 2023

Montagevideo Riempjes dubbele fietstas

Diverse tassen van Basil zijn voorzien van riempjes. In deze instructievideo leggen wij je uit hoe je een Basil dubbele fietstas met riempjes bevestigt op de bagagedrager van je fiets.

Montagevideo Riempjes dubbele fietstas

Montagevideo MIK-systeem

Wat is het MIK-systeem? Hoe werkt het? En wat zijn de voordelen van MIK? Wij leggen het je uit in deze instructievideo. Pleased to MIK you!

 

Meer informatie over MIK? Bezoek de website!

Montagevideo MIK-systeem