Maxim sportvoeding Maxim sportvoeding
Exclusief

Maxim is eigenlijk per toeval ontstaan...

... nadat de oprichter, de Engelse wielrenner Steve Jennings, revalideerde van een ongeluk. Steve fietste met zijn racefiets tegen een openstaande deur van een volgauto en belandde met een aantal breuken in het ziekenhuis. Tijdens zijn revalidatieproces kreeg hij vanuit het ziekenhuis een koolhydratenmix toegediend, waar hij zich erg goed en energiek bij voelde. Na zijn herstel besloot Steve om deze unieke 'energymix' commercieel te gaan maken voor het wielerpeloton.

 

Dit product was echter zo puur dat het in eerste instantie niet geschikt was voor commerciële doeleinden. Hij kwam in contact met een aantal wetenschappers en samen ontwikkelden zij een 'superdrank'. Hiermee was het eerste Maxim product geboren en Steve noemde het Maxim Original. Maxim werd de officiële leverancier van het Britse Olympische team op de spelen in Barcelona (1992). Na de Olympische spelen ontdekte Steve pas echt de potentie van zijn 'superdrank' en maakte hem beschikbaar voor alle duursporters. Maxim werd echt 'hot' in Engeland.

 

Het unieke aan Maxim Original is dat het een ideale samenstelling had van simpele en complexe koolhydraten en dat het neutraal van smaak is. Je kunt het dus gemakkelijk aan andere dranken en zelfs maaltijden toevoegen om extra koolhydraten te stapelen. Tot op de dag van vandaag is de receptuur nooit veranderd, alleen heet het nu "Maxim Carboloader".

 

Na dit eerste succes volgden diverse soorten en smaken sportvoeding, waaronder de energierepen, sportdrankpoeder, energiegels, drinkgels en proteinerepen. Een uitgebreide range aan unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en ontwikkelingen. Nog elke dag is Maxim bezig haar assortiment te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!