Schwalbe banden Schwalbe banden

Over Schwalbe

Het in 1922 opgerichte Schwalbe mag zich met recht de koning onder bandenfabrikanten noemen. Geen merken heeft zo'n gevarieerd aanbod binnenbanden, buitenbanden, racefietsenbanden en MTB-banden als Schwalbe. De fietsbanden van Schwalbe staan garant voor duurzaamheid en perfectie. De Schwalbe banden zijn een begrip in de wielersport- en fietswereld. Iedere wielren- of gravelliefhebber kent de Schwalbe diverse types One of de Durano. De MTB-liefhebbers zijn uiteraard bekend met de Schwalbe Nobby Nic, Racing Ralph of Smart Sam. Schwalbe produceert echter niet alleen banden voor sportfietsers. Voor de stadsfiets, ook de e-bikes, is de Schwalbe Marathon of de Marathon Plus een van de meest gangbare en betrouwbare banden. En dan zijn er vele specials zoals voor indoortrainers, rolstoelen, ballonbanden en beachbanden.

Air Plus

 

De binnenband met de langere adem: de Schwalbe Air Plus binnenband is gemaakt voor alle fietsers die zorgeloos willen fietsen en minder willen bijpompen. Dankzij zijn eigenschappen is de Air Plus uitermate geschikt voor fietsen en toepassingen waarvan de belasting hoog is, bijvoorbeeld bij E-bikes of Cargobikes.

 

HOGERE LUCHTDRUKSTABILITEIT

Door het hoge aandeel zuiver butylrubber houdt de Schwalbe Air Plus binnenband de lucht beduidend langer vast dan conventionele binnenbanden. Daarom hoef je minder vaak bij te pompen.

HOGERE LEKBESCHERMING

Dankzij de circa 70% toegenomen wanddikte is de Schwalbe Air Plus bijzonder robuust en biedt daardoor een zeer goede bescherming tegen lekrijden.

100% RECYCLEBAAR

Wanneer de Schwalbe Air Plus alsnog vervangen moet worden is deze evenals alle andere Schwalbe binnenbanden 100% recyclebaar.

 

Aerothan Tubes

Zijn het eigenlijk wel fietsbinnenbanden?

Bij de ontwikkeling van Aerothan Tubes is Schwalbe vanaf het begin nieuwe wegen ingeslagen. Het resultaat is een hoogwaardig alternatief voor conventionele fietsbinnenbanden. De Aerothan tube is een binnenband van de volgende generatie die een compleet nieuwe standaard vormt op het gebied van gewicht, lekbestendigheid, rijeigenschappen, montagegemak en verpakkingsgrootte. Speciaal ontwikkeld voor racefietsenMTB's en allround gebruik. Aerothan binnenbanden zijn gemaakt van 100 % thermoplastisch polyurethaan (TPU) (inclusief het ventiel) en zijn...

Aerothan Tubes
Laden...
SCHWALBE (1)

Schwalbe start met recycling van binnenbanden in de Benelux

lees meer