Selle Italia zadels Selle Italia zadels

Over Selle Italia

Het grote avontuur van Selle Italia begon net buiten Milaan, in het dorp Corsico, in 1897. Selle Italia werd oorspronkelijk opgericht om zadels te maken voor alledaagse fietsen die worden gebruikt voor transportdoeleinden. Destijds waren auto's voor de meesten onbetaalbaar en de fiets was voor velen het transport bij uitstek. Dan snel vooruit naar de late jaren '70. De auto had de fiets al lang vervangen als een primair vervoermiddel en fietsen was meer voor sport dan wat dan ook.

De familie Bigolin nam Selle Italia over en begon aan een stijgende lijn dat Selle Italia naar de top dreef met voortdurende productinnovaties die nieuwe constructietechnieken omvatten en met nieuwe materialen werkten. Deze innovaties en visie hebben van Selle Italia wereldwijd de #1 bron voor hoogwaardige fietszadels gemaakt, al 120 jaar toonaangevend in zadelontwerp.

IDMatch van Selle Italia

idmatch-technologie is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat u tijdens het rijden geniet van het grootste comfort, welzijn en prestatieniveau. Met behulp van een reeks geavanceerde instrumenten en software hebben we oplossingen ontwikkeld die perfect bij uw lichaamsvorm passen bij uw fietsuitrusting.

idmatch is het eindresultaat van wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Ergoview Laboratories in samenwerking met Selle Italia. Het helpt fietsers om hun ideale zitmaat te bepalen en hun beste houding op de fiets te vinden.

idmatch gebruikt een strikte wetenschappelijke methode om u te helpen de grootte, uitlijning en uitrusting te vinden die bij uw fysieke vorm past.

Over Selle Italia

Het grote avontuur van Selle Italia begon net buiten Milaan in het dorp Corsico in 1897. Selle Italia werd oorspronkelijk opgericht om zadels te maken voor fietsen die worden gebruikt voor dagelijks transport.

Destijds waren auto's voor de meesten onbetaalbaar en de fiets was voor velen het transport bij uitstek. Snel vooruit naar de late jaren '70: de auto had de fiets al lang vervangen als een primair vervoermiddel en fietsen was meer voor sport dan wat dan ook.

De familie Bigolin nam Selle Italia over en begon aan een stijgende lijn die Selle Italia naar de top dreef met voortdurende productinnovaties die nieuwe constructietechnieken omvatten en nieuwe materialen gebruikten. Deze innovatie en visie hebben van Selle Italia wereldwijd de #1 bron voor hoogwaardige fietszadels gemaakt, al 120 jaar toonaangevend in zadelontwerp.