SRAM SRAM

Over SRAM

SRAM is opgericht in 1987 in Chicago, Illinois, USA. SRAM produceert derailleurs, verstellers voor de versnellingen, kettingen, crankstellen en cassettes voor mountainbikes en racefietsen. Voor de gewone fiets produceert het verstellers voor de versnellingen, remhendels en trommelremmen. SRAM heeft de markt voor MTB sinds het begin geleid en getransformeerd naar de 1x-drivetrains. Op dit moment heeft SRAM als enige een draadloos derailleursysteem, eTap, voor zowel de aandrijfgroepen voor mountainbikes (Eagle) als racefietsen (Red en Force). In de nieuwste versies daarvan (AXS) zijn de onderdelen connected met je smartphone voor configuratie en data-analyse. Onder het SRAM-concern vallen ook andere componentenfabrikanten zoals Rockshox (vorken en vering), Zipp (wielen) en Quarq (powermeters)

Vind hier jouw dichtstbijzijnde SRAM dealer
Selecteer land: Zoeken
Sluit venster

Perfect draadloos schakelen

De nieuwste groepsets van SRAM zijn 12-speed, draadloos én connected. Voor racefietsen is er Red AXS en Force AXS en voor de mountainbikes is er Eagle AXS. Met de eTap-groepsets bood SRAM al het enige draadloze schakelsysteem op de markt. Met AXS kan SRAM er aan toevoegen dat het, naast enkele technische verbeteringen, ook nog eens connected is met je smartphone. Daarmee kunnen de componenten naar eigen voorkeur worden ingeregeld en kunnen gebruiksgegevens worden uitgelezen. De tandwielverhoudingen zijn gewijzigd voor een groter bereik, voor soepeler, directer en nauwkeuriger schakelen en voor meer rendement. De kettingbladen zijn uit 1 stuk voor minder gewicht en meer stijfheid. Eventueel past er een geïntegreerde powermeter worden opgenomen. De Orbit achterderailleur is vloeistofgedempt voor een juiste kettingspanning ten behoeve van zorgvuldiger schakelen. De Flattop-ketting is afgevlakt aan de bovenzijde voor meer sterkte en voor stiller schakelen. Met de speciale smartphone-app kan het gedrag van de afzonderlijke componenten worden ingesteld naar het fietsgedrag en voorkeuren van de berijder. Daarnaast geeft de data inzicht in rijprestaties, slijtage en benodigd onderhoud.

Sram GX Eagle

Vorig jaar kwam SRAM met de X01 en XX1 groepsets. Dat was alleen een walhalla voor fietsfans met diepe broekzakken. Om een breder publiek ook tegemoet te komen, komt er een budgetvriendelijke versie van deze drivetrain. Afgelopen juni lanceerde SRAM namelijk de GX Eagle groep. De SRAM GX Eagle groep is een lichtgewicht en duurzaam aandrijfsysteem speciaal ontworpen voor een optimale prestatie. De van SRAM heeft een 12 speed cassette met een verhouding van 10 tot 50 tanden. De Eagle technologie van SRAM betekent een die soepeler, eenvoudiger, duurzamer en stiller is dan menig ander aandrijfsysteem. GX Eagle is dan wel niet zo licht als de X01 en XX1, het bereik is hetzelfde. Plus een vernieuwd, robuust montagesysteem brengt de Eagle ™ derailleur naar een hoger niveau. Wat wil je nog meer?