DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Get carbonized: DT Swiss 1501 Spline One en 1700

Get carbonized: MTB-wielset DT Swiss 1501 krijgt opvolgers: carbon 1501 en alu 1700

 

De 1501-serie wielen van DT Swiss zijn al vele jaren succesvol maar vanaf nu zijn de off-road wielen beschikbaar met carbon velgen, 1501 Spline One. Bovendien zijn ze nu uitgevoerd met de nieuwste 240 Ratchet EXP naven die eerder dit jaar al gelanceerd zijn als after market-product. Vanwege de stijvere, tubeless velgen worden de wielen uitgevoerd met de ultra-lichte Competition Race-spaken voor precies sturen zonder dat het stug wordt. Gezamenlijk scheelt dit per wielset 180 gram vergeleken met de voorgaande edities, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit daarvan. Met verschillende velgkenmerken, is er een versie voor cross-country (XRC), voor all-mountain (XMC) en voor enduro (EXC), verkrijgbaar in 27,5” en 29” (XRC alleen 29”).

 

Carbon is van nature lichter en stijver dan aluminium, wat het rijgedrag ten goede komt. De velgen konden wat breder worden (30mm binnenbreedte) waardoor minder bandenspanning, minder bandvervorming en meer demping mogelijk werd. Minder gewicht in bewegende delen van een fiets bespaart energie dus kun je verder, langer fietsen. Bovendien maakt het de besturing lichter en preciezer.

 

Met de carbon-versie van de 1501 is niet de referentie op het gebied van MTB-wielen verdwenen. Verder marktonderzoek bracht nieuwe inzichten over welke DT Swiss-componenten voornamelijk worden ingezet in de after market. Daaruit is de 1700 Spline-wielset ontstaan, de nieuwe norm voor betrouwbare, degelijke en prijsgunstige MTB-wielsets met toonaangevende aluminium velgen (cross-country, all-mountain en enduro), gerenommeerde spaken en de oerdegelijke 350-naven met 36-punts Ratchet.

 

Bekijk hier de volledige specs: 1501 Spline One en de 1700

 

De wielsets zijn nog niet direct leverbaar, hou Accentry in de gaten voor leveringsdetails of neem contact op met Juncker Bike Parts Binnendienst.

 

 

Ook interessant

header-mailing-JBP_DRG_BesteOenA_2021_720x480

Juncker opnieuw als beste gewaardeerd bij Dynamo Retail Event

lees meer
_DSC5501

Het ontstaan van een sterk merk: XLC

lees meer
nieuw nummer

Nieuw telefoonnummer Juncker Bike Parts

lees meer
DTSwiss_ARC_header

Wat te doen bij lange levertijden?

lees meer
DeOnlineFietsenmaker_header_1

De online fietsenmaker

lees meer
IMG_9433-(002)

Wilco Schneiders nieuwe Head of Sales & Services Juncker Bike Parts

lees meer
cyclists-601591

Winnaar Juncker Tour Poule

lees meer
ST-hero-RivaleNew-2560x1118-1

Juncker Bike Parts start met MET Helmen

lees meer
XLC 3 nations cup 8_header_MB

XLC is trotse hoofdsponsor van de 3 Nations Cup

lees meer