_DSC5501

Het ontstaan van een sterk merk: XLC

Het begon allemaal in 2003 met het idee van Accell Group een om eigen merk fietsonderdelen op de markt te brengen: Accell lijkt fonetisch op het Engelse XL dus het werd XLC met de passende ondertitel x-cellent bike components.

 

Actief merk

XLC-componenten werden aanvankelijk gebruikt als originele uitrusting voor fietsen van bekende Accell-merken. Vanaf 2005 werd het als aftermarket-merk XLC gedistribueerd, in eerste instantie via de Winora Group (een dochteronderneming van Accell Group) naar de fietswinkels in Duitsland en Oostenrijk. Andere Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje, Nederland en Italië werden al snel aan het afzetgebied toegevoegd. Vandaag de dag is XLC een internationaal actief merk en verkrijgbaar in meer dan 40 landen. Het merkenportfolio van XLC omvat fietsonderdelen, kleding en accessoires. De laatste groep is een breed begrip geworden, het varieert van fietsendragers tot onderhoudsmiddelen.

 

XLC Azura Xtra LED

 

Achter de schermen

In Sennfeld (Duitsland) zorgt een competent team van fanatieke fietsers, out-of-the-box denkers en ambitieuze koffiedrinkers ervoor dat je altijd kunt kiezen uit een helder, compleet en innovatief assortiment. Van productmanagers die verantwoordelijk zijn voor het assortiment, tot de grafische vormgevers die in samenwerking met marketing weten het product op de juiste manier onder de aandacht te brengen: iedereen draagt bij aan het succes van XLC. Binnen de Accell Group zijn er diverse distributeurs, zoals Juncker Bike Parts in de Benelux, die zorgendat de producten van XLC in winkels komen te liggen. Wiener Bike Parts is verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Cycle Service Nordic is verantwoordelijk voor Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Comet voor Spanje, Frankrijk en Portugal en Raleigh UK voor Engeland.

 

Een levensstijl

Fietsen is niet alleen een sport of een vervoersmiddel, het is een manier van denken. XLC is niet alleen een merk, het is een levensstijl. Op vrijwel elk fietsgebied heeft XLC alles wat je nodig hebt om sportief, veilig en zorgeloos op je fiets te kunnen fietsen. Het productassortiment wordt voortdurend uitgebreid met innovatieve en hoogwaardige producten. De producten worden uitvoerig onderzocht, worden gecertificeerd volgens internationaal geldende normen en er wordt altijd gestreefd naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding. 

 

Breed assortiment

 

Plezier en prestatie zijn de belangrijkste prioriteiten voor XLC. Of je nou op avontuur gaat in het bos met je mountainbike of gewoon een fietstocht maakt met de kinderen door het park. Door de diversiteit van het assortiment in fietsonderdelen en accessoires is er voor ieder wat wils. XLC richt zich op de wensen en behoeften van de gehele fietsgemeenschap wereldwijd!

Ook interessant

header-mailing-JBP_DRG_BesteOenA_2021_720x480

Juncker opnieuw als beste gewaardeerd bij Dynamo Retail Event

lees meer
nieuw nummer

Nieuw telefoonnummer Juncker Bike Parts

lees meer
DTSwiss_ARC_header

Wat te doen bij lange levertijden?

lees meer
DeOnlineFietsenmaker_header_1

De online fietsenmaker

lees meer
IMG_9433-(002)

Wilco Schneiders nieuwe Head of Sales & Services Juncker Bike Parts

lees meer
cyclists-601591

Winnaar Juncker Tour Poule

lees meer
ST-hero-RivaleNew-2560x1118-1

Juncker Bike Parts start met MET Helmen

lees meer
XLC 3 nations cup 8_header_MB

XLC is trotse hoofdsponsor van de 3 Nations Cup

lees meer