casco-gopro-1024x728

Product review - Catlike Yelmo

 

Technische review

Hoewel Catlike de Yelmo helm in 2016 al heeft geïntroduceerd aan het internationale publiek, heeft deze helm sindskort pas de winkelvloer bereikt. En juist het unieke element van deze helm was de oorzaak van deze vertraging…. Anton Nijhuis, Productmanager van Juncker Bike Parts had de eer om als een van de eerste de Yelmo te testen. En volgens hem mag het resultaat er zijn: een uiterst comfortabele helm waarmee je je meest avontuurlijke actie video’s kunt vastleggen.

 

Looks en gebruik
De Yelmo is een stoere helm en goed af te stellen door het BOA systeem. Samen met de experts van BOA hebben ze de FS1 sluiting ontwikkeld specifiek voor het beoogde gebruik. Daarnaast wordt er ook padding bijgeleverd om de aansluiting aan de zijkant van je hoofd te optimaliseren. Met name voor fietsers met een smal hoofd is dit ideaal omdat zij vaak speling ervaren bij het dragen van een helm.

Daarnaast heeft de Catlike Yelmo helm een geïntegreerde GoPro montage die onderdeel is van de helm. De homologatie1 zorgde echter voor vertraging voordat deze in de winkel verkrijgbaar was.

De Yelmo is tevens te gebruiken voor het ruigere enduro werk waarbij er steeds vaker goggles worden gebruikt tijdens races. Rondom de helm zijn er bevestigingspunten aangebracht en is de klep van de Yelmo verstelbaar om de goggle goed te kunnen gebruiken.

 

Prijs/kwaliteit
In het enduro segment krijg je met de Catlike Yelmo een erg complete helm inclusief een veilig en goedgekeurde montage voor een GoPro action camera. De helmexperts uit Murcia hebben er bewust voor gekozen om af te wijken van het populaire bevestigingssysteem MIPS. Volgens de helmexperts uit Murcia is hun ontwerp filosofie zo afwijkend dat de veiligheid van hun helmen niet toeneemt als er het MIPS systeem wordt toegevoegd.

 

Aanrader? Ja!
De Yelmo is ideaal voor degene die een veelzijdige mountainbike helm wil met een fijn afstelsysteem en graag met een action camera de mooiste ritten wil vastleggen. Door de bevestigingsmogelijkheden voor een Goggle is het de helm tevens goed te gebruiken als je af en toe een Enduro tocht rijdt.

Ook interessant

Header_groot

De nieuwe fietsendrager van XLC; Almada Work-E

lees meer
_DSC1870-1570x450

Nieuwe XLC kids trailers; zo zien ze eruit!

lees meer
HeaderJuncker_wide

JUNCKER BIKE PARTS START 2022 VOORTVAREND

lees meer
Burley header

Nieuw in 2022: Burley trailers voor huisdieren

lees meer
DTSwiss_Hybrid_Utility_Keyvisual_1920x1080px

NIEUW! DT Swiss HU1900 Spline.

lees meer
XLC 3 nations cup 8_header

XLC ook in 2022 naamgever 3 Nations Cup Mountainbike!

lees meer
KlimaatneutraalVerstuurdVia_DHL_webshop_logo

Klimaatneutraal verstuurd via DHL Parcel

lees meer
header-mailing-JBP_DRG_BesteOenA_2021_720x480

Juncker opnieuw als beste gewaardeerd bij Dynamo Retail Event

lees meer
_DSC5501

Het ontstaan van een sterk merk: XLC

lees meer