Zipp header

Zipp lanceert nieuwe collectie 2021

New Speed - New Look

Vandaag presenteert Zipp de nieuwe NSW en Firecrest 2021 collectie. En naar eigen zeggen straalt deze nieuwe collectie snelheid uit!

 

In de nieuwe lijn van Zipp zijn tal van veranderingen aangebracht die de rijder naar nog betere prestaties zal leiden en daarnaast een stoere nieuwe look heeft gekregen. Zipp heeft ook een nieuwe baanbrekende technologie toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen.

Zipp is van oudsher volledig gefocust geweest op snelheid door aerodynamica. Die snelheidsvisie zit nog diep in de genen maar daar is een belangrijk inzicht bijgekomen, namelijk dat het leven zich niet afspeelt in een windtunnel alleen. In de 'echte wereld' haal je snelheid (en plezier) ook uit efficiency. Als je zuiniger met je krachten kan omspringen, word je ook sneller.

 

The real world

Efficiency = speed en daarom is nu naast aerodynamica ook gelet op gewicht, rolweerstand en trillingen. Zo zijn de velgen in vrijwel alle gevallen tubeless ready. De binnenvelgmaat is breder, in combinatie met een hookless clincher, waardoor de luchtstroom rond het wiel beter is. Ook de rolweerstand is minder, nota bene vooral bij lagere bandenspanning, en de wielen vangen daardoor beter oneffenheden op die voor minder inspanning bij de berijder zorgen. Er is erg veel gewicht bespaard, de 303-set weegt maar liefst 300 gram minder maar in de testen is gebleken dat dat absoluut niet nadelig is gebleken voor de duurzaamheid. Zipp is zelfs zo overtuigd dat ze levenslange garantie durven te geven op fabricagefouten maar ook op 'impact & damage'.

 

Innovaties

ZR1-naaf

Een van de innovaties is de ZR1 naaf. Deze naaf is ontworpen in Duitsland en is dankzij een verbeterde afdichting nog duurzamer. De naaf zorgt voor een nog betere krachtoverbrenging dankzij de 66 tands ratchet die direct reageert op iedere krachtinspanning.

 

Tubeless ready

Vrijwel alle wielen zijn tubeless-ready. Dit zorgt voor een verbeterde duurzaamheid, zelfs met een lagere bandenspanding.

 

Geschikt voor divers gebruik

Verschillende wielen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor divers gebruik: zowel voor road als voor gravel.

 

Ontwerp

Het design is gefocust op efficiëntie en aerodynamica. Het ABLC Sawtooth™ dimple-design, van de NSW wielen, begeleidt de luchtstroom rond de velg en draagt bij tot een optimaal snel en stabieler wiel.

 

Kortom, een nieuwe collectie voor de echte liefhebbers. Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Download dan hier de factsheet.

 

De nieuwe collectie van Zipp is exclusief te bestellen bij Juncker Bike Parts

Ook interessant

Header_groot

De nieuwe fietsendrager van XLC; Almada Work-E

lees meer
_DSC1870-1570x450

Nieuwe XLC kids trailers; zo zien ze eruit!

lees meer
HeaderJuncker_wide

JUNCKER BIKE PARTS START 2022 VOORTVAREND

lees meer
Burley header

Nieuw in 2022: Burley trailers voor huisdieren

lees meer
DTSwiss_Hybrid_Utility_Keyvisual_1920x1080px

NIEUW! DT Swiss HU1900 Spline.

lees meer
XLC 3 nations cup 8_header

XLC ook in 2022 naamgever 3 Nations Cup Mountainbike!

lees meer
KlimaatneutraalVerstuurdVia_DHL_webshop_logo

Klimaatneutraal verstuurd via DHL Parcel

lees meer
header-mailing-JBP_DRG_BesteOenA_2021_720x480

Juncker opnieuw als beste gewaardeerd bij Dynamo Retail Event

lees meer
_DSC5501

Het ontstaan van een sterk merk: XLC

lees meer