Zipp header

Zipp lanceert nieuwe collectie 2021

New Speed - New Look

Vandaag presenteert Zipp de nieuwe NSW en Firecrest 2021 collectie. En naar eigen zeggen straalt deze nieuwe collectie snelheid uit!

 

In de nieuwe lijn van Zipp zijn tal van veranderingen aangebracht die de rijder naar nog betere prestaties zal leiden en daarnaast een stoere nieuwe look heeft gekregen. Zipp heeft ook een nieuwe baanbrekende technologie toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen.

Zipp is van oudsher volledig gefocust geweest op snelheid door aerodynamica. Die snelheidsvisie zit nog diep in de genen maar daar is een belangrijk inzicht bijgekomen, namelijk dat het leven zich niet afspeelt in een windtunnel alleen. In de 'echte wereld' haal je snelheid (en plezier) ook uit efficiency. Als je zuiniger met je krachten kan omspringen, word je ook sneller.

 

The real world

Efficiency = speed en daarom is nu naast aerodynamica ook gelet op gewicht, rolweerstand en trillingen. Zo zijn de velgen in vrijwel alle gevallen tubeless ready. De binnenvelgmaat is breder, in combinatie met een hookless clincher, waardoor de luchtstroom rond het wiel beter is. Ook de rolweerstand is minder, nota bene vooral bij lagere bandenspanning, en de wielen vangen daardoor beter oneffenheden op die voor minder inspanning bij de berijder zorgen. Er is erg veel gewicht bespaard, de 303-set weegt maar liefst 300 gram minder maar in de testen is gebleken dat dat absoluut niet nadelig is gebleken voor de duurzaamheid. Zipp is zelfs zo overtuigd dat ze levenslange garantie durven te geven op fabricagefouten maar ook op 'impact & damage'.

 

Innovaties

ZR1-naaf

Een van de innovaties is de ZR1 naaf. Deze naaf is ontworpen in Duitsland en is dankzij een verbeterde afdichting nog duurzamer. De naaf zorgt voor een nog betere krachtoverbrenging dankzij de 66 tands ratchet die direct reageert op iedere krachtinspanning.

 

Tubeless ready

Vrijwel alle wielen zijn tubeless-ready. Dit zorgt voor een verbeterde duurzaamheid, zelfs met een lagere bandenspanding.

 

Geschikt voor divers gebruik

Verschillende wielen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor divers gebruik: zowel voor road als voor gravel.

 

Ontwerp

Het design is gefocust op efficiëntie en aerodynamica. Het ABLC Sawtooth™ dimple-design, van de NSW wielen, begeleidt de luchtstroom rond de velg en draagt bij tot een optimaal snel en stabieler wiel.

 

Kortom, een nieuwe collectie voor de echte liefhebbers. Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Download dan hier de factsheet.

 

De nieuwe collectie van Zipp is exclusief te bestellen bij Juncker Bike Parts

Ook interessant

DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss introduceert nieuwe ARC-wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

The Decade of Super: vijf karkassen die alles veranderen

lees meer
Z_DeathValley_200220_JG_85A_JG_8602_H

Zipp Vuka Bull is de basis voor een high-tech tijdritcockpit

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Get carbonized: DT Swiss 1501 Spline One en 1700

lees meer
xlc-test-sieger

XLC Azura getest door BildAuto (D)

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_53_H

SRAM MTB XX1 Eagle

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_53_H

Introductie SRAM MTB groep

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_53_H

SRAM MTB X01 Eagle

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_53_H

SRAM MTB GX Eagle

lees meer