Campagnolo 12speed

Nieuw! Campagnolo 12-speed

Vandaag zet Campagnolo de volgende stap voorwaarts met de introductie van twee compleet nieuwe 12-speed groepsets. Onder de noemer MOVEMENT 12 introduceert Campagnolo nieuwe versies van zowel de Super Record als de Record groepen. Met bijna 85 jaar ervaring op zak maakt dat dit een fantastische samensmelting is geworden van innovatie, prestatie, ergonomie en design. 

De nieuwe groepen zijn beschikbaar in zowel velgrem als schijfrem (later dit jaar) uitvoering en elk component van de aandrijving is compleet vernieuwd met behoud van de Campagnolo DNA.

 

Ergopowers

De nieuwe ergopowers hebben een verbeterde ergonomie die nog beter vormt naar de natuurlijke positie van de hand. De Ultra Shift werking (per 5 kransjes afschakelen, per 3 kransjes opschakelen) is behouden gebleven. De nieuwe kabels zijn dunner en bieden minder weerstand. De positie van de duimschakelaars is iets aangepast om hier, zeker in de beugels, makkelijk bij te kunnen.

 

Achterderrailleur

De achterderailleur is het middelpunt van de belangstelling. De nieuwe 12V derailleurs maken gebruik van de 3D EMBRACE techniek. Dit houdt in dat de afstand tussen de kooi en krans constant blijft, maar ook dat de positie van de derailleur t.o.v. de montagebout hetzelfde blijft.

 

Voorderailleur

De nieuwe voorderailleur is te trimmen op beide bladen. Waar deze in het verleden enkel te trimmen was op het kleine blad, kan dit nu ook op de grote. Zo kan men altijd de vrijloop van de ketting garanderen.

 

Cassette

Er zijn twee nieuwe cassettes ontwikkeld om zo de optimale tussenstappen per schakelbeweging te kunnen garanderen, een 11-29 en 11-32 cassette. De Record en Super Record groep maken gebruik van dezelfde cassette. Door het gebruik van gehard staal i.p.v. titanium is de ook prijs aantrekkelijker geworden. Bovendien passen de 12-speed cassettes op de huidige 11-speed Campagnolo body's.

De cassettes zijn als volgt opgebouwd:

11-29: 11-12-13-14-15-16-17-19-21-23-26-29
11-32: 11-12-13-14-15-16-17-19-22-25-28-32

 

Ketting

De 12-speed ketting biedt dezelfde betrouwbaarheid en duurzaamheid als de beproefde 11-speed kettingen. Er kan tevens gebruik worden gemaakt van dezelfde 11-speed ketting pons voor het installeren van de 12-speed ketting.

 

Crankset

Het meest in het oog springende onderdeel van de groepset is drastisch onder handen genomen. Een meer aerodynamisch design met behoud van de universele steek. Er wordt gebruik gemaakt van het Ultra Torque systeem waarbij de bevestigingsbout vanaf de non-drive side wordt gemonteerd. Er wordt vastgehouden aan de beproefde 8 bladbouten voor de montage van de twee kettingbladen. De Super Record crank wijkt af van de Record versie door de toevoeging van carbon ondersteuning op de plaatsen waar de crank het meest te verduren krijgt tijdens gebruik.

 

Velgremmen

De velgrem zal in twee versies beschikbaar zijn. Een normale uitvoering en een direct mount variant. De direct mount variant heeft een krachtigere werking en is lichter in gewicht. Tussen de Record en Super Record zitten enkel optische verschillen. Dit heeft te maken met de gekozen kleur van de boutjes en het gebruikte materiaal. Beide remmen hebben ruimte voor 28mm banden.

 

 

 

 

 

 

Ook interessant

Header_AXS_1570x450

SRAM Eagle AXS Transmission: this is the dream delivered!

lees meer
SR_ForceAXS_Detail_230104_6613_LR

Dit is de nieuwe SRAM FORCE AXS

lees meer
R_MY23_Pike_220209_IC_-LR_

Rockshox MY23

lees meer
SelleItalia_Xbow_1

Selle Italia presenteert X-BOW, hèt zadel voor de off-road fietswereld

lees meer
DTSwiss_ERC_MY22_header

Nieuwe wielen uit Zwitserland; DT Swiss ERC1100 & 1400 Dicut

lees meer
Header_1570x450

Zo zien de nieuwe 1900 wielen van DT Swiss eruit!

lees meer
HEADER_XLPR

Zo zien de NIEUWE gravelgroepen van Sram eruit!

lees meer
DTSwiss_ARC_header

Nieuwe DT Swiss ARC wielen!

lees meer
Zipp_454Nsw

Dit zijn de nieuwe wielen van Zipp!

lees meer