Header_AXS_1570x450

SRAM Eagle AXS Transmission: this is the dream delivered!

De nieuwe SRAM Eagle AXS Transmission is hier. En hoe!


De nieuwe mountainbike groepsets zijn grensverleggend. Optimale schakelprestaties bij volledige belasting gegarandeerd, eenvoudig te monteren én af te stellen en daarnaast enorm sterk. Hoe dit kan? Er is geen derailleurpad meer dankzij de full-mount constructie. De betrouwbare AXS technologie bestaat al enige tijd maar SRAM blijft verbazen, óók nu. Eagle AXS Transmission is nieuw, maar de huidige generatie Eagle groepen blijven gewoon verkrijgbaar.

 

 

Wat is er nieuw?

 

Schakelen onder belasting

Bij de nieuwe Eagle AXS Transmission is elk schakelmoment raak. Zelfs op de steilste klim of in een sprint kan er, met volle druk op de pedalen, soepel geschakeld worden. Hierdoor is efficiëntie en snelheid gegarandeerd. Het schakelen gaat erg nauwkeurig en is een stuk stiller geworden.

 

Makkelijk te monteren

Het monteren van de aandrijving is erg eenvoudig en is binnen een mum van tijd gebeurd. Er zijn bijvoorbeeld geen high en low limit afstelschroefjes meer en de kettinglengte wordt via de SRAM AXS app gemakkelijk bepaald. De derailleurs zijn daarnaast gemakkelijk te onderhouden en te upgraden; covers zijn te vervangen en de derailleurkooi kan zonder gereedschap worden verwisseld.
Zie onderstaand filmpje voor alle ins en outs van de montage.

 

 

Zeer robuust

Eagle AXS Transmission is zeer robuust; 600kg is de gewichtscapaciteit die de constructie van de derailleur aan kan. Wow! De groepset is dus speciaal ontwikkeld voor frames met een Universal Derailleur Hanger (UDH) pad. Zeg hiermee ‘vaarwel’ tegen schakelproblemen, die doorgaans veroorzaakt worden door een kromme derailleurpad. De derailleurpad is namelijk geïntegreerd in de derailleur zelf. Deze full-mount constructie zorg voor perfecte uitlijning met het frame en resulteert in uitmuntende schakelprestaties. Tegelijkertijd is het derailleur beschermt bij een impact. Vraag dit maar aan Wereldkampioen CX Nino Schurter, die ondanks een val op het WK CX in 2022, toch de overwinning pakte! Bijkomend voordeel; deze pad vervangt steeds vaker de grote diversiteit aan verschillende padjes in de markt, wel zo handig voor optimale consumentenservice.

 

Wat is UDH?

 

 

Lees hier welke frames een UDH derailleurpad hebben.

 

Spare parts derailleur

Mocht er toch iets gebeuren dat de derailleur beschadigd raakt is dat geen probleem. De derailleur kan volledig uit elkaar gehaald worden, elk onderdeel is apart verkrijgbaar.

 

 

Er zijn 5 groepen verkrijgbaar:

  1. SRAM Eagle AXS X0 
  2. SRAM Eagle AXS XX
  3. SRAM Eagle AXS XX met powermeter
  4. SRAM Eagle AXS XX – SL(Super Light)
  5. SRAM Eagle AXS XX – SL met powermeter

 

Zie onderstaand overzicht voor de verschillen:

 

 

Ook interessant

SR_ForceAXS_Detail_230104_6613_LR

Dit is de nieuwe SRAM FORCE AXS

lees meer
R_MY23_Pike_220209_IC_-LR_

Rockshox MY23

lees meer
SelleItalia_Xbow_1

Selle Italia presenteert X-BOW, hèt zadel voor de off-road fietswereld

lees meer
DTSwiss_ERC_MY22_header

Nieuwe wielen uit Zwitserland; DT Swiss ERC1100 & 1400 Dicut

lees meer
Header_1570x450

Zo zien de nieuwe 1900 wielen van DT Swiss eruit!

lees meer
HEADER_XLPR

Zo zien de NIEUWE gravelgroepen van Sram eruit!

lees meer
DTSwiss_ARC_header

Nieuwe DT Swiss ARC wielen!

lees meer
Zipp_454Nsw

Dit zijn de nieuwe wielen van Zipp!

lees meer