XLC 3 nation cup

XLC 3 Nations Cup 2019 succesvol van start!

De XLC 3 Nations Cup is in 2019 erg succesvol van start gegaan. De wedstrijdserie heeft zich in haar tweede bestaansjaar al een stevige plaats in de mountainbikekalender weten te verwerven. Jong en ‘upcoming’ talent weet dankzij de XLC 3 Nations Cup internationaal door te groeien en ook World Cup pro’s zijn regelmatig te gast, om tussen World Cup’s door de vorm aan te scherpen of in stand te houden, of om na een blessure weer op niveau te komen.

 

Goed en mooi is te zien dat de XLC 3 Nations Cup voor veel bikers hét hoofddoel van hun seizoen geworden is. Het is de XLC 3 Nations Cup en het nationaal kampioenschap. Zij willen het klassement in hun leeftijdscategorie winnen of hebben als doelstelling daarin hoog te eindigen. Het competitieniveau is hoog, waardoor bikers elkaar naar het volgende level pushen.

 

Niet alleen bikers uit Nederland, België en Duitsland weten de weg naar de XLC 3 Nations Cup te vinden. Ook zijn er al Fransen, Zweden, Zwitsers, Britten, Tsjechen en Polen gesignaleerd. Hoe internationaler, hoe mooier natuurlijk. Het geeft de wedstrijdserie onder auspiciën van Belgian Cycling, de KNWU en de BDR en met Exventure Sports & Events als uitvoerend producent extra cachet en allure.

 

Ieder weekeinde worden er twee eventvideo’s geproduceerd, eentje van de wedstrijden op zaterdag en eentje van de wedstrijden op zondag. Deze video’s worden snel geproduceerd, een uur of vier na de laatste wedstrijd van de dag zijn ze al online. Op dat moment zitten deelnemers en hun aanhang natuurlijk nog in de sfeer van het evenement, kijken dan de video’s en delen deze massaal. Ook aan het internationale online mountainbikeplatform GMBN worden beelden va de XLC 3 Nations Cup geleverd, zodat ook daar de wedstrijden aan bod komen.

 

Op social media worden tijdens de wedstrijden regelmatig updates van het verloop met foto’s gepost. Deze updates worden goed gedeeld en ‘geliked’. Daarnaast posten deelnemers en hun fans ook zelf foto’s en berichten. Het is goed te zien dat zo veel mensen zo betrokken zijn bij de XLC 3 Nations Cup en daar mee bezig zijn. Voor 2019 is er een nieuwe website gebouwd, waarmee informatie voor deelnemers beter toegankelijk en gebruiksvriendelijker is.

 

Op de evenementen staat XLC vertegenwoordigd met een promo- en servicestand. Op deze stand worden producten van XLC gepresenteerd en wordt kleine service verricht. Er is ook wat specialistisch gereedschap en er zijn onderdelen aanwezig, zodat iemand met pech uit de brand geholpen kan worden.

 

Op moment van schrijven zijn er twee wedstrijden verreden: Solingen en Beringen. In Solingen won bij de mannen de Zwitserse Martin Fanger bij de Elite en bij de vrouwen de Duitse World Cupster Kim Anika Ames. In het altijd spectaculaire Beringen pakte België een clean sweep. Regerend Belgisch kampioen Jens Schuermans won bij de mannen, regerend Belgisch kampioene Githa Michiels bij de vrouwen.

Ook interessant

Header_AXS_1570x450

SRAM Eagle AXS Transmission: this is the dream delivered!

lees meer
SR_ForceAXS_Detail_230104_6613_LR

Dit is de nieuwe SRAM FORCE AXS

lees meer
R_MY23_Pike_220209_IC_-LR_

Rockshox MY23

lees meer
SelleItalia_Xbow_1

Selle Italia presenteert X-BOW, hèt zadel voor de off-road fietswereld

lees meer
DTSwiss_ERC_MY22_header

Nieuwe wielen uit Zwitserland; DT Swiss ERC1100 & 1400 Dicut

lees meer
Header_1570x450

Zo zien de nieuwe 1900 wielen van DT Swiss eruit!

lees meer
HEADER_XLPR

Zo zien de NIEUWE gravelgroepen van Sram eruit!

lees meer
DTSwiss_ARC_header

Nieuwe DT Swiss ARC wielen!

lees meer
Zipp_454Nsw

Dit zijn de nieuwe wielen van Zipp!

lees meer