XLC 3 nation cup

XLC 3 Nations Cup 2019 succesvol van start!

De XLC 3 Nations Cup is in 2019 erg succesvol van start gegaan. De wedstrijdserie heeft zich in haar tweede bestaansjaar al een stevige plaats in de mountainbikekalender weten te verwerven. Jong en ‘upcoming’ talent weet dankzij de XLC 3 Nations Cup internationaal door te groeien en ook World Cup pro’s zijn regelmatig te gast, om tussen World Cup’s door de vorm aan te scherpen of in stand te houden, of om na een blessure weer op niveau te komen.

 

Goed en mooi is te zien dat de XLC 3 Nations Cup voor veel bikers hét hoofddoel van hun seizoen geworden is. Het is de XLC 3 Nations Cup en het nationaal kampioenschap. Zij willen het klassement in hun leeftijdscategorie winnen of hebben als doelstelling daarin hoog te eindigen. Het competitieniveau is hoog, waardoor bikers elkaar naar het volgende level pushen.

 

Niet alleen bikers uit Nederland, België en Duitsland weten de weg naar de XLC 3 Nations Cup te vinden. Ook zijn er al Fransen, Zweden, Zwitsers, Britten, Tsjechen en Polen gesignaleerd. Hoe internationaler, hoe mooier natuurlijk. Het geeft de wedstrijdserie onder auspiciën van Belgian Cycling, de KNWU en de BDR en met Exventure Sports & Events als uitvoerend producent extra cachet en allure.

 

Ieder weekeinde worden er twee eventvideo’s geproduceerd, eentje van de wedstrijden op zaterdag en eentje van de wedstrijden op zondag. Deze video’s worden snel geproduceerd, een uur of vier na de laatste wedstrijd van de dag zijn ze al online. Op dat moment zitten deelnemers en hun aanhang natuurlijk nog in de sfeer van het evenement, kijken dan de video’s en delen deze massaal. Ook aan het internationale online mountainbikeplatform GMBN worden beelden va de XLC 3 Nations Cup geleverd, zodat ook daar de wedstrijden aan bod komen.

 

Op social media worden tijdens de wedstrijden regelmatig updates van het verloop met foto’s gepost. Deze updates worden goed gedeeld en ‘geliked’. Daarnaast posten deelnemers en hun fans ook zelf foto’s en berichten. Het is goed te zien dat zo veel mensen zo betrokken zijn bij de XLC 3 Nations Cup en daar mee bezig zijn. Voor 2019 is er een nieuwe website gebouwd, waarmee informatie voor deelnemers beter toegankelijk en gebruiksvriendelijker is.

 

Op de evenementen staat XLC vertegenwoordigd met een promo- en servicestand. Op deze stand worden producten van XLC gepresenteerd en wordt kleine service verricht. Er is ook wat specialistisch gereedschap en er zijn onderdelen aanwezig, zodat iemand met pech uit de brand geholpen kan worden.

 

Op moment van schrijven zijn er twee wedstrijden verreden: Solingen en Beringen. In Solingen won bij de mannen de Zwitserse Martin Fanger bij de Elite en bij de vrouwen de Duitse World Cupster Kim Anika Ames. In het altijd spectaculaire Beringen pakte België een clean sweep. Regerend Belgisch kampioen Jens Schuermans won bij de mannen, regerend Belgisch kampioene Githa Michiels bij de vrouwen.

Ook interessant

Selle_Italia_211

Selle Italia - Introductie Novus Boost Evo

lees meer
rozanne

Rozanne Slik nieuw bij Mountainbiketeam.com

lees meer
Mark_presentatie

3T fietsen gepresenteerd in De Fietser

lees meer
header XLC blog

XLC Three Nations Cup in Eupen

lees meer
Main-663x398

DT CRC 1400: De mooiste wielset voor al je gravel avonturen

lees meer
MarcGasch_3TABS_171017__DSC0506 NEW

Peter Koning, King of the Mountain

lees meer
Campagnolo 12speed

Nieuw! Campagnolo 12-speed

lees meer
STRADA IN ACTION (36)

Ben jij van plan om binnenkort de Ronde van Vlaanderen te rijden?

lees meer