DT Swiss: wielen en componenten DT Swiss: wielen en componenten
Exclusief

DT Swiss: hoogwaardige wielen en componenten

 

DT Swiss is de bekende producent van wielen en is toonaangevend onder andere op het gebied van spaken, naven, velgen, complete wielsets en veersystemen. DT Swiss staat bekend om haar innovatieve producten met een modern design.

DT Swiss producten staan bekend om hun precisie en betrouwbaarheid en worden ontwikkeld met het doel om degelijke componenten te bieden voor een onvergetelijke fietservaring voor elke fietser op elk terrein. De kunst van Zwitserse techniek en innovatie speelden een cruciale rol in de snelle ontwikkeling van DT Swiss. Van eenvoudige spakenfabrikant in 1994 tot marktleider in spaken, spaaknippels, velgen, naven, wielen, schokdempers en voorvorken. DT Swiss blijft ontwikkelen en innoveren door middel van de feedback die zij ontvangen van testers en professionele coureurs.

 

DT Swiss is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Juncker Bike Parts.

Vind hier jouw dichtstbijzijnde DT Swiss dealer
Selecteer land: Zoeken
Sluit venster

Lef en innovatie

De DT Swiss ERC 1100 DICUT® DB, lead the ride! De focus van deze wielset ligt op het genereren van maximale snelheid en het optimaliseren van de rijvaardigheid. Aerodynamica speelt hierbij een grote rol. Daarom ging DT Swiss op zoek naar een deskundige partner en dit vonden zij in Swiss Side. Samen bogen zij zich over dit vraagstuk en kwamen met het revolutionaire Aero + concept. Dit concept is gebaseerd op drie punten: luchtweerstand, stuurgedrag en efficiëntie.

 

  • Luchtweerstand: door het effect van de wind te onderzoeken, heeft DT Swiss een wiel ontwikkeld die de minste weerstand oplevert.
  • Stuurgedrag: er is gekeken naar welke factoren invloed hebben op het stuurgedrag. Zo zijn velg, spaak en naaf op aerodynamische vormgeving geoptimaliseerd.
  • Efficiëntie: dankzij de wielen zit je zo comfortabel mogelijk op de fiets waardoor je je optimale grip hebt en je brengt de rolweerstand zo veel mogelijk terug. Het resultaat is de ERC 1100 DICUT® DB, een innovatieve wielset met lef.

DT Swiss R414

Passie voor fietsen; Dat is waar DT Swiss voor staat. Als gevolg hiervan hebben ze nu een verbeterde schokbreker op de markt gebracht: de DT Swiss R414 (ook verkrijgbaar met remote). Deze schokbreker maakt klimmen, springen, rotsen en zware afdalingen nog eenvoudiger!

 

Over de R414

De R414 heeft een elegante kegelvorm en in vergelijking met andere schokdempers een grote negatieve en positieve luchtkamer voor extra kracht en precisie. En zoals je gewend bent van DT Swiss is ook de R414 zeer betrouwbaar en licht van gewicht. De sublieme prestatie van de R414 weegt zelfs op tegen het extra gewicht voor het gebruik bij cross country. De R414 is ook verkrijgbaar met remote waarmee je de demper met bediening via het stuur in open, drive en lock kunt zetten.

 

Wist je dat?

Om zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen en verwachtingen van sporters betrekt DT Swiss vaak diverse atleten bij de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten. Zo ook bij de R414. Nino Schurter, o.a. olympisch kampioen in 2016, ontving van DT Swiss de R414 die eigenlijk ontwikkeld was voor all mountain gebruik. Nino Schurter was echter zo enthousiast over de schokbreker dat hij sindsdien ook toepasbaar is voor cross country.

 

Specs R414

  • Gewicht: 250gr/255gr remote
  • Luchtkamers: zwart/ aluminium
  • Toepassingen: open/drive/lock
  • Remote : optioneel

Populaire producten van DT Swiss

PR1400
PR1400

De focus van deze wielset ligt op het genereren van maximale snelheid en het optimaliseren van de rijvaardigheid. Aerodynamica speelt hierbij een grote rol.

ERC 1100
ERC1100: Lef en innovatie

De focus van deze wielset ligt op het genereren van maximale snelheid en het optimaliseren van de rijvaardigheid. Aerodynamica speelt hierbij een grote rol.

706619
XR1501 Spline one

Dit cross country wiel heeft een brede velg van 22.5mm en biedt alle voordelen die een traditionele ook heeft. 

Handleidingen en tutorials

DT Swiss DICUT Wheels Changing a Spoke

Het vervangen van een spaak bij een DT Swiss DICUT wiel

DT Swiss DICUT Wheels Changing a Spoke

Hub identification

This video is to aid the user in identifying what rear hub he/she might have on their bike. This information is useful for convertibility purposes as well as for preparing for service of DT Swiss rear hubs.    

Hub identification